Hírek, aktualitások

A Tanárképzők Szövetsége az ATEE 2023 konferencián

2023. augusztus 27-30 között rendezte meg az Association for Teacher Education in Europe éves konferenciáját Budapesten, az ELTE-n.

Szövetségünk programja az ún. pre-conference workshop események sorát erősítette, ahol a “The Role of Non-Governmental Organizations and their Potential in Supporting Initial Teacher Education” címmel workshopot szerveztünk annak érdekében, hogy megismerjük más országok tanárképzéshez kapcsolódó civil szervezeteit, valamint lehetőséget teremtsünk hazai társulásoknak, szervezeteknek a bemutatkozásra.


Az éreklődőket és előadókat K. Nagy Emese, a TKSZ egyik alelnöke köszönötte, majd kezedetét vette a program első blokkja: a civil szervezetek bemutatkozása.

A Tanárképzők Szövetségét Péter Petra, a szervezet titkára mutatta be. TKSZ bemutatkozó diasorát innen tölthetik le.

K. Nagy Emese, a TKSZ alelnöke és Péter Petra, a szervezet titkára

A hallgatóság megismerkedhetett a Tanítsunk Magyarországért program működésével és célkitűzéseivel, ugyanis Dr. György László Kormánybiztos Úr is megtisztelte jelenlétével és előadásával rendezvényünket.

A Tanítsunk Magyarországról bemutatott PPT-t ITT érhetik el.

Dr. György László a Tanítsunk Magyarországért programról beszélt az érdeklődöknek

Jelen volt az ELTE-hez kötődő Tanár leszek! Hallgató Műhely is, melyet Berta Réka, a Műhely korábbi társelnöke, valamint Szölőssi Ilona – aki jelenleg betölti a társelnöki pozíciót – mutatott be. Prezentációjuk INNEN tölthető le.

Berta Réka és Szöllősi Ilona a Tanár leszek! Hallgató Műhelyből

Nagy örömünkre szolgál, hogy a hallgatói szerveződések bemutatkozása ezzel nem ért véget, ugyanis a Debreceni Egyetem hallgatói is képviselték magukat, akik a CHERD – Hungary Oktatáskutató Gyakornoki Programot mutatták be. Előadásuk letölthető INNEN.

Czeglédi Tímea, Fekete Emese, Pető Vanda, Fekete Dorottya és Bodnár Dániel a CHERD képviseletében

Mind a Tanár leszek! Hallgatói Műhely, mind a CHERD – Hungary Gyakornoki Program már másodszor vett részt a Tanárképzők Szövetsége rendezvényén. Büszkék vagyunk a hallgatókra!

A civil szervezetek bemutatkozásának sorát két külföldi előadó kolléga folytatta. Rendívül izgalmas volt megismerni más országok civil szervezeteit, melyek valamilyen módon a tanárképzés fejlesztéséhez, működéséhez járulnak hozzá.

Angela Maria Sugliano Olaszországból érkezett, és a Associazione EPICT Italia nevű szervezet működését és céljait mutatta be.
Bart Wagemakers a holland civil szervezetekről beszélt átfogóan a tanárképzés támogatásával kapcsolatban.

Az EPICT Italia szervezetről készült bemutató INNEN, a hollan szervezetekről szóló anyag pedig INNEN tölthető le.


A civil szervezetek bemutatkozása után a közös ötleteléshez és eszmecseréhez hivatott hozzájárulni Stéger Csilla (PwC) és Jason McGrath (OECD) előadása, akik bemutatták, hogy a rendszer oldaláról megközelítve milyen kihívásokkal kell tanárképzőként szembesülnünk, valamint, hogy milyen kérdésekre kell választ találnunk, ha arra szeretnénk a jövő tanárait is felkészíteni, hogy lépést tudjanak tartani a világ változásával.

Jason McGrath (OECD)
Stéger Csilla (PwC)

Köszönjük előadóinknak a részvételt és az érdekes, gondolatébresztő előadásokat, valamint köszönjük az érdeklődöknek, hogy velünk töltötték a délelőttöt!

Még szintén kedvelheted...